Commanderij Antwerpen

Saint Bris – Domaine Félix – 2015

Saint Bris – Domaine Félix – 2015
Deze wijn werd besproken op 02 december 2016

Saint Brix is een AOC (sinds 2003) voor de witte wijnen uit de Bourgognestreek rond het dorp Saint-Bris-le-Vineux in de Yonne een paar kilometer van de Chablis AOC.
Het beplant ongeveer 130ha wijngaarden die gelegen zijn in 4 dorpen.
De ondergrond is klei/kalk.
Het meest merkwaardige van Saint Bris AOC is dat de witte wijnen gemaakt worden van de Sauvignon Blanc en de Sauvignon Gris. Het is dus de enige witte Bourgogne gemaakt uit de Sauvignon druif.

Domaine Félix is een wijnbouwbedrijf dat vanaf 1690 tot heden wordt overgedragen van vader op zoon. Het heeft prachtige oude kelders.
Van 1690 tot 1991 beschikte het domein over 11ha wijngaard. Door verschillende aankopen en aanplantingen heeft het bedrijf nu 33ha (voornamelijk in Sain-Bris-le-Vineux) in productie. Terzelfdertijd werd zeer veel geïnvesteerd in de modernisering van het bedrijf.

Vinificatie: De persing gebeurt pneumatisch. De gisting en de lagering gebeurt in inox tanks. De tankopslagplaatsen en de alcoholische en malolactische gisting worden technisch gecontroleerd.

Alc. 12,50%

  • Uitzicht
    De kleur van de wijn is strogeel, helder met lange benen aan het glas.
  • Geur
    De neus is speciaal en moeilijk te definiëren: iets vuursteenachtig met mineraliteit en kruidigheid.
  • Smaak
    De smaak is fris met smakelijke zuren en accenten van laurier, perzik, lychee, pompelmoes, mandarijn en kruidigheid. In de finale is een beetje bitterheid. Correcte en aangename wijn.
Beoordeling: B+

No Responses